A Travellerspoint blog

Counting down the days...

Nog - begint te tellen... - 49 dagen vooraleer ik kan beginnen aan mijn grote avontuur!

rain 10 °C

Het zijn die druilerige zondagmiddagen die me eraan herinneren dat ik het liefst morgen al op dat vliegtuig zou zitten; het vliegtuig naar Vancouver, waar de reis van mijn leven dan eindelijk zal beginnen. Op 23 april vertrek ik vanuit Schiphol naar Canada, waar ik gedurende minstens 6 maanden zal wonen en werken. Mijn reis begint in Vancouver, gaat dan verder naar Vancouver Island, van waaruit ik via een tussenstop in Osoyoos - Canada's woestijnregio :-) - koers zal zetten naar mijn eerste "WWOOF" verblijf op de Arrow Valley Farm in Edgewood - wat ongetwijfeld geen belletje zal doen rinkelen, net als mijn andere verblijfplaatsen, aangezien ik in de middle of nowhere zal zitten gedurende het grootste deel van mijn reis. Een van de ranches waar ik zal verblijven ligt op 28 kilometer van de dichtsbijzijnde mensen. Fantastisch toch :-)?

Maar zo ver is het nog lang niet... Momenteel wordt mijn leven beheerst door lijstjes, lijstjes en nog eens lijstjes (to do, bagage, reisplanning,...) en uit momenten van verwachtingsvol uitkijken die angstaanjagend snel worden afgewisseld met momenten waarop ik denk: "Help, waar ben ik aan begonnen?" "Zullen mijn geweldige oriĆ«ntatievaardigheden voldoende zijn?", "Ga ik die backpack Ć¼berhaupt wel kunnen dragen?", "Wat als ik wordt aangevallen door een poema?". En zo kan ik nog wel even verder gaan. Toch blijft het gezegde waar: de voorbereiding van een dergelijke reis is op zichzelf al ontzettend leuk!

Even een update:

Afgewerkt:

  • het allerbelangrijkste: mijn vliegtuigticket is geboekt - met flexibele terugkeerdatum op 23 november - "als het meevalt met de heimwee naar mijn paard, familie en vrienden, blijf ik toch gewoon tot april volgend jaar :-)?"
  • WHP visum is aangevraagd en goedgekeurd - oef, gedaan met de stress...
  • verblijven bij WWOOF hosts zijn vastgelegd t.e.m. november
  • bagagelijst is opgesteld - het liefst zou ik mijn backpack vandaag al inpakken, maar dat is - zelfs voor mij - misschien toch echt een beetje overdreven :-)

Nog te doen:

  • verzekering afsluiten
  • reisroute afwerken
  • adressenlijst opstellen voor de thuisblijvers
  • belangrijke documenten inscannen
  • administratieve rompslomp regelen - leve de Belgische administratieve diensten! niet dus...

En ondertussen is het gestopt met regenen... Mijn teken om nog wat "quality time" te gaan doorbrengen met mijn paard.

Tot de volgende keer!

Posted by Liesbeth1986 14:05 Archived in Belgium Tagged voorbereiding

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint