A Travellerspoint blog

Welkom in Canada!

sunny 14 °C
View Canada on Liesbeth1986's travel map.

05:10
De wekker loopt af. Veel te vroeg. Nog een paar keer snoozen.

06:41
Opgestapt op de Amsterdammer. Netjes op tijd. Ik bekijk de aan ons voorbijrazende Nederlandse landschappen en architectuur.

09:00
Aankomst op Schiphol.

10:30
Afscheid genomen van mama. Allebei dapper de traantjes binnengehouden.

11:45
Aansluiten in de rij naar gate D53. De crew voert routinematig hun dansje uit aan de bagagecontrole. Hakjes uit, jasje uit, halve draai naar rechts en dan zelf door de scanner, die gehoorzaam groen oplicht. Doe zelf ook dansje. Riem uit, schoenen uit, netbook zit natuurlijk helemaal onderaan in mijn rugzak. Enfin, mijn dansje duurde iets langer.

12:00
Spullen geraken niet meer terug in rugzak. Aargh. Stapelen en hopen dat er niets geplet wordt. Note to self: volgende keer sneakers en jogging aan. Ook zo een handig trolleytje kopen (om bovenstaande plet-acties te vermijden).

13:00
In de lucht!

22:02
9.000 km, 9 uur, 2 maaltijden, een aflevering van Two and a Half Men en wat pogingen tot slapen verder: bijna klaar om te landen!

13:30 Canadese tijd
Wauw! Uitzicht op de Coast Mountains tijdens de landing. Besneeuwde bergtoppen met de stad tegen de voet van de bergen aan leunend.

13:45
Meevaller bij de controle aan de douane: er is blijkbaar een andere rij voor "New workers/students"; waar er precies één wachtende voor me is :-). Controle was dus snel gepiept. Tien minuutjes later rolde mijn backpack de rolband al op. Backpack zeer elegant op mijn rus gehesen en op naar de immigratiedienst. Een aantal intimiderende mannen en vrouwen mét kogelvrij vest - help - waaronder eentje er toch echt wel een bullebak uitziet. "What are you in Canada for?" blaft hij tegen alle onfortuinlijke zielen die aan zijn loket moeten aanschuiven. Mijn immigratieman is echter zeer ongeïnteresseerd en geeft me mijn work permit voor 12 maanden mee zonder er verder woorden aan te verspillen.

14:30
Na nog even de route naar mijn hostel te checken bij de touristische dienst op de luchthaven, zet ik koers naar de Skytrain - Canada Line. En hier blijkt al dat de "Deutsche Gründlichkeit" zeker ook op de Canadezen toegepast kan worden. De bordjes met vermelding Canada Line leiden me de straat over en 2 verdiepen omhoog richting platform. Weer staat er een aardige man klaar die me vriendelijk helpt een kaartje te kopen en die mijn route nog eens bevestigt.

14:40
De trein richting Waterfront komt toe. Ik sta nog maar goed en wel in de trein - lees een metro op een verhoogd spoor - en ontmoet al een ontzettend leuke Canadees die me vraagt of ik niet liever wil gaan zitten met mijn zware backpack. Na ontkennend geantwoord te hebben "No thanks, I won't be able to get up again", staat hij gezellig mee recht. Mijn eindhalte onderbrak veel te snel ons leuke gesprek over de schoonheid van de natuur in Vancouver - laat me een foto zien van een prachtige zonsondergang op vrijdagavond in Stanley Park met een boek en een fles wijn op de achtergrond. Waarom lopen er zulke mannen in België niet rond ;-)?

15:10
Bushalte gevonden. Komt er een schattig oversized busje aanrijden. De chauffeur klapt met een hippiemuziekje op de achtergond - echt net zoals in de films - zijn deur open en vraagt "Where are you going?". Dit is echt dag en nacht verschil met hoe het er in België aan toe gaat momenteel.

15:15
Een halte te ver afgestapt. Vancouver is super mooi btw: veel heuvelachtiger dan ik gedacht had. Het doet me een beetje denken aan San Francisco. Vanop de bus had ik weer uitzicht op de bergen, fantastisch mooi! Handig om je te oriënteren: bergen = noorden. De lente is hier duidelijk volledig in het land. Net sprong er een joggend stelletje even op de bus en idereen - de mannen dan - loopt hier al rond in een shirt en slippers. Ik blijf hier wonen denk ik :-). Even teruglopen en na een paar minuutjes wandelen kom ik aan in het Vancouver Downtown hostel. Het hostel is top! Kamers met elektronisch slot, ruime lockers voor je bagage, ruime, schone en heerlijk warme douches, heel behulpzame front desk medewerkers en spontane medegasten.

21:00
Morgen neem ik deel aan Erik's beroemde Lynn Canyon toer, ideaal om wat mensen te leren kennen, de weg te leren kennen; en voor 12,50 CAD voor een hele dag kan je het zelf niet doen denk ik. En nu ga ik slapen, zodat ik er morgen - na een gratis ontbijt - volop tegenaan kan!

Posted by Liesbeth1986 18:16 Archived in Canada Tagged vancouver

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint