A Travellerspoint blog

Over Vancouver: deel 2

Toiletten, coffeeshops en hondendrollen

overcast 13 °C
View Canada on Liesbeth1986's travel map.

Wat me de afgelopen week is opgevallen:

Overal vindt je openbare toiletten. In parken, patio’s in de kelder van appartementsgebouwen of gewoon op de hoek van de straat. En ze zijn nog schoon ook en mét WC-papier ;-). Erg handig :-)!

Honden zijn alomtegenwoordig in het straatbeeld van Vancouver. En ze zijn er in alle soorten en maten: husky’s, labradors, van die Franse vlinderhondjes,... En wanneer hondlief een drolletje legt, wordt dit d.mv. een zakje netjes opgeruimd.

Net zoals in de States is meeneemkoffie - en dan bij voorkeur in een hippe, navulbare beker - erg populair. Naast de Starbucks heb je hier het Canadese Blenz, waar men met een plakje hartige cake en een koffie even de tijd neemt om een boek te lezen, wat te werken op de computer of om mensen te kijken (alle bars zijn gericht naar de straatkant).

Recycleren staat hier hoog op de agenda. Op elke straathoek vind je een vuilbak; en vaak zelfs eentje waarin je moet voorsorteren. Zelfs in onze dorm staan er 2 vuilbakken.

De bus nemen is hier appeltje eitje. Een computergestuurde stem kondigt steeds aan wat de volgende halte is en aangezien de bus ongeveer aan alle blokken stopt, maakt dit het navigeren zeer makkelijk. Als je eruit wil, trek je aan een touwtje dat langs het raam gespannen staat en dan gaat het stoplampje branden. Ik was in het begin tevergeefs aan het zoeken naar de blauwe? knopjes zoals bij ons, maar die zijn er dus niet. Bij een chauffeurswissel stapt de chauffeur op zijn gemakkie de bus op met een “Hi, how are you all doing?”. Als je wil opstappen waar er normaal geen halte is, spring je gewoon een beetje op een neer en met een beetje geluk stopt de bus wel. Als je uitstapt zeg je “Thank you”. Echt, mijn ogen vielen bijna uit hun kassen toen ik dat voor de eerste keer zag/hoorde. Was dit in België ook maar zo...

De buurt waar ik verblijf heet Davie Village, de gay buurt van Vancouver, compleet met seksshops en roze bushokjes met bijpassende vuilbakken :-). Daarnaast vind je hier ook leuke boekenwinkels, muziekwinkels en coffeeshops (hoezo Amsterdam is the place to be voor wiet?). Als ik vanuit mijn hostel naar beneden loop, ben ik binnen enkele minuten aan het strand, met uitzicht op Granville Island en – op een heldere dag - de bergen in het noorden. Ook Stanley Park – een meer dan 400 hectare groot stadspark, één van de grootste ter wereld - ligt op slechts 20 minuutjes lopen.

Vancouverites dragen erg goed zorg voor hun lichaam. Deze ochtend in Stanley Park passeerde ik ontelbare lopers, die er allemaal – alleen, met hun hond of de kinderwagen voortduwend - tegen een stevig tempo hun rondje jogden. Salons waar je massages, pedicures of zelfs accupunctuurbehandelingen kunt krijgen zijn tevens alomtegenwoordig.

Nog een waarneming – mannen, gelieve dit stuk over te slaan wegens waarschijnlijk niet interessant. Vrouwen dragen hier gewoon een legging – zonder iets erover aan dan... Als ik dat zou dragen, zou ik altijd een beetje het gevoel hebben dat ik een stuk vergeten ben en halfnaakt rondloop. Voorts heb je ballerina's, een parkajasje en een skinny jeans nodig als je hip wil zijn in Vancity.

Posted by Liesbeth1986 20:06 Archived in Canada Tagged vancouver

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint