A Travellerspoint blog

Life is a beach!

sunny 13 °C
View Canada on Liesbeth1986's travel map.

Well, I’ve pretty much landed in paradise. Sinds gisteren ben ik in Tofino, een piepklein dorpje in het westen van Vancouver Island, aangrenzend aan het Pacific Rim National Park. Terwijl ik dit schrijf, kijk ik uit op de oceaan, die van smaragdgroen overgaat in stralend blauw, met daarachter bergen met altijdgroene bossen tegen hun flanken genesteld. Deze bossen zijn de thuishaven van zwarte beren, wolven en arenden. In de oceaan kan je dan weer met wat geluk een otter, zeehond of zeeleeuw of walvissen zien voorbijzwemmen. Beiden gaan in elkaar over door middel van ontelbare baaien. Net voor me ligt een korte pier waar enkele vissersbootjes liggen aangemeerd. Gisteren zag ik hier in de schemering een otter even scrubben tegen het hout van de pier. Links van me heb ik uitzicht op één van de vele oneindige goudgele stranden.

Het hostel dat dit fantastische uitzicht biedt is tevens super schoon, is voorzien van een open haard en sauna en heeft dorms die ongeveer tweemaal groter zijn dan die in Vancouver. Zalig! Op deze plek zal ik volledig tot rust kunnen komen denk ik. Tofino zelf is niet meer dan 2 straten groot en ligt helemaal aan het eind van Highway 4. In de straten vind je First Nations kunstgalerijen, leuke souvenirwinkeltjes, een supermarkt waar ze gezond, voedzaam voedsel verkopen – alles is hier toegespitst op de outdoors, veel “trail bars” en gedroogd vlees en zo dus – en vooral ontelbaar veel whale watching- en surf shops! De reis naar Tofino is eigenlijk al een belevenis op zich. Vanaf het punt waar de bus Highway 4 op rijdt, voert de reis langs enorm hoge bergpassen waarlangs klaterende watervalletjes naar beneden stromen, gevolgd door een lange kustbaan omfloerst door bossen waardoor ik af en toe reeds een glimp kon opvangen van de prachtige stranden. Deze baan is tevens “splash zone” in het geval van hoge golven of een tsunami. Hmm...

Vandaag ben ik gaan whale watchen! Met een speedboot, die eerst tergend langzaam de haven uitvoer, om daarna razendsnel op te trekken – voor het dramatisch effect ;-), zetten we koers naar de oceaan. Die boot was echt super cool trouwens, zeker als onze native gids vol plankgas over de oceaan vloog en je metershoge golven op je ziet afkomen. Niet geschikt voor mensen die bang zijn in een rollercoster ;-), kicken. Bij momenten kregen we dan ook een flinke plons water over ons heen, maar de zeelucht en het zonnetje dat kwam opzetten zorgden ervoor dat we snel weer droog waren. Met het whale watchen zelf hadden we echter niet veel geluk. Ik heb er uiteindelijk 3 gezien, met het klassieke beeld van een grijsblauwe, gegroevde rug die boven het water uitkomt, maar wat betreft capriolen waarbij je de staartvinnen kunt zien en waarbij de walvissen echt opspringen uit het water, zijn we op onze honger blijven zitten. Wel hebben we een zeeotter gezien, en enkele zeehonden die je plots boven het water zag uitkijken. Daarna voeren we naar een prachtige baai waar zeker 50 zeeleeuwen op de rotsen te lagen zonnen. Tijdens de terugrit zagen we tevens een “bald eagle”.

In de namiddag ben ik naar Tonquin beach gewandeld – google maar eens voor foto’s, dan zijn jullie zeker allemaal jaloers ;-). Tijdens mijn wandeling naar het strand heb ik uiteindelijk niet de trail genomen die ik wou nemen, maar ben er toch geraakt. Was de hele tijd aan het denken: help, dit is berengebied, straks loop ik er één tegen het lijf. En dat zou ik ook wel willen, maar liefst niet van te dichtbij. Toen ik op de terugweg de juiste trail – een boardwalk door het bos – gevonden had, las ik aan het begin van het pad dat het gebied ook de thuishaven is van wolven. “If you carry pepper spray with you, make sure you know how to use it.” Help?! De trail voerde uiteindelijk naar Tonquin beach, dat in één van de baaien ligt die ik hierboven beschreef. Prachtig gewoon. Omdat het toeristenseizoen nog niet echt bezig is, had je hier een prachtig verlaten strand bijna helemaal voor jezelf.

Ben nu echt lekker moe van de hele dag aan de kust te zijn. M’n haar en huid proeven nog wat zout, straks een lekker warme douche. Morgen ga ik een fiets huren om koers te zetten naar het Wickaninnish Interpretative Centre, dat info geeft over de lokale First Nations, fauna en flora. Dit centrum is gelegen in het Pacific Rim National Park, dus ik ben van plan om ook wat te hiken in de omgeving van het centrum. Wordt vervolgd...

Btw: als er iemand geld te veel heeft voor een vakantiehuis dan is Tofino de place to be. Wildlife, surfen, storm watchen... Wat wil een mens nog meer? Ja, paarden, dat is het enige probleem vrees ik.

Posted by Liesbeth1986 19:27 Archived in Canada Tagged tofino

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Amaai zeg, ik heb juist Tofino eens gegoogled en ik ben wel een beetje jaloers hoor. Echt een paradijs! Zo'n mooie natuur en de zee vlakbij, zalig. Ik zou er ook wel enkele dagen kunnen ontspannen. Vooral het whale watching lijkt me echt super. Ik kijk al uit naar de foto's. :-)

by Anneleen

Ja, jij zou het hier ook leuk vinden hoor Anneleenie. Met al het wildlife hier... Volgende vakantiebestemming :-)? En dan moeten we een surfles nemen ook hoor :-).

by Liesbeth1986

Dag Liesbeth! Ik dacht, ik ga eens even piepen op de blog, want meestal wordt daar toch niet zo consequent op bijgeschreven, maar wat een verhalen al! Je hebt er precies wel de tijd van je leven! Geniet er nog van, en ik ben ook al wel nieuwsgierig naar de foto's!

by Carine

Waaaauw, zaaaalig!! Ik voel me alsof ik er ginder een beetje bij ben. Bedankt voor de geweldige verslagjes op je blog! Komen er ook fotootjes?

by Sofie

Met de foto's zal ik me bezighouden als ik even gesetteld ben op de ranch (binnen een weekje of zo). Dan zet ik een impressie online :-).

by Liesbeth1986

Heb je blog herontdekt! Fijne schrijfstijl, prachtige streek! We zijn er via Google even rondgereisd, en dat is echt iets om op ons verlanglijstje te zetten.
Groetjes van nonkel Dirk

by Tante Lut

Dag tante Lut en nonkel Dirk, bedankt voor jullie berichtje. Ben momenteel in de woestijnregio van Canada en dat mag misschien ook op de verlanglijst :-). Je hebt hier echt erg steile kliffen, met veel scheuren en groeven, ideaal om te klimmen denk ik :-). Vele groetjes, Liesbeth

by Liesbeth1986

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint