A Travellerspoint blog

Victoria

semi-overcast 11 °C
View Canada on Liesbeth1986's travel map.

Half acht donderdagochtend. Net aan boord gegaan van de “Islandbus” die me d.m.v. een 6-uur durende reis naar Tofino zal brengen, een kustplaatsje in het westen van Vancouver Island aan de grens met het Pacific Rim National Park. Momenteel zitten er ongeveer drie mensen op de bus, ruimte zat dus.

Maar laten we eerst even terugblikken: een verslag van 3 dagen Victoria. Het begon eigenlijk al niet zo goed: er stond een koude wind als ik van de ferry stapte, mijn credit card werkte niet toen ik mijn accomodatie wou betalen in het hostel, en Victoria is – afgezien van de historische binnenstad – gewoon erg lelijk - heel groot en Amerikaans met ontzettend veel straatlawaai. Maar misschien ben ik bevoordeeld: Vancouver heeft mijn hart gestolen.

Er zijn echter een aantal dingen die wel echt de moeite waard zijn in Victoria, namelijk het Royal Museum of British Columbia dat een erg interessante tentoonstelling heeft over de natuurgeschiedenis van B.C. en over de geschiedenis van de Coastal First Nations. Een aantal van de dieren die ter sprake komen in het museum had ik al gezien in Vancouver, zoals de otter, de zeemeeuw en de zeehond, dus de achtergrondinformatie was zeer welkom. De opgezette versies van elk, beren, etc. gaven me een voorproefje van wat me nog te wachten staat. Aan het begin van de tentoonstelling word je begroet door een wolharige mammoet. Super cool om te zien hoe groot die beesten zijn en om je voor te stellen hoeveel organisatie het gevraagd moet hebben om deze prachtige schepsels te bejagen.

Een andere must-see in Victora is een klassieker: de Parliament Buildings. Op zich redelijk cliché en de meeste Japanners komen niet verder dan een kiekje met het gebouw op de achtergrond. Ik heb het museum verkend d.m.v. een gratis begeleide toer, die zeer informatief was en doorspekt met leuke anekdotes. Het gebouw is trouwens echt prachtig: met goud ingelegde koepels, Italiaanse tegels, prachtige fresco’s en alles is in uitstekende staat.

Tenslotte is ook Fisherman’s Wharf een echte aanrader: een pittoreske haven op een halfuurtje wandelen van downtown. Lekker over de mooie houten pier gewandeld, verse vis gegeten van één van de vele kraampjes, ... Aan de pier liggen ook een tiental drijvende huisjes, geschilderd in vrolijke, felle kleurtjes, compleet met de kajak aan de (drijvende) achterdeur. De eetkraampjes hadden zelfs een ruimte waar je vanuit je kajak je maaltijd kunt afhalen. Het hoogtepunt van de haven zijn echter de zeehonden die er permanent wonen. Vier zeehonden kwamen naar de oppervlakte en lieten zich gewillig bewonderen – hopend op een hapje weliswaar.

Voorts heb ik ongeveer de helft van mijn tijd doorgebracht in één van de vele leuke boekenwinkels die de stad rijk is. Munro’s books - ook wel eens beschreven als “the most magnificent bookstore in Canada, possibly in North America” - is erg leuk en ook Russel books - een tweedehandsboekenwinkel waar de boeken opgestapeld liggen tot aan het plafond – is een echte aanrader.

Posted by Liesbeth1986 18:03 Archived in Canada Tagged victoria

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint