A Travellerspoint blog

Op zoek... Ja, op zoek naar wat?

overcast 10 °C

Enkele weken geleden kwam het onderwerp van mijn reis nog eens ter sprake tijdens een gesprek met een collega. Ze zei me: "I think a lot of people don't get it." En ik denk dat ze daar volstrekt gelijk in heeft.

Een groot aantal personen uit mijn familie- en vriendenkring vraagt zich ongetwijfeld af waarom ik in godsnaam de onweerstaanbare drang voel om voor een half jaar te vetrekken naar een onbekend land, 9 uur en 8000 kilometer verwijderd van alles wat me vertrouwd is. "En ga je dan helemaal alleen?" is een reactie die ik al meermaals gehoord heb. Serieus, als ik dit nog één keer naar mijn hoofd krijg, ga ik gillen.

Hoewel, ik kan ze niet helemaal ongelijk geven. Soms vraag ik me ook oprecht af waar ik in ‘s hemelsnaam aan begonnen ben. Toen ik 2 weken geleden voor het eerst het nieuws vernam over het busongeluk dat 22 kinderen en 6 volwassenen het leven had gekost, was het eerste dat door mijn hoofd ging: "Ik moet gek zijn dat ik mijn geliefden uit vrije wil verlaat"; onmiddellijk gevolgd door de gedachte: "Ik ga mama een extra dikke knuffel geven voor ik vertrek". Een aantal uren later besefte ik echter dat dergelijke gebeurtenissen nog maar eens bewijzen dat je nu moet leven. Niet morgen, want voor je het weet is het te laat.

Maar wat zijn nu eigenlijk mijn beweegredenen om moederziel alleen naar het verre - maar ook zeer veilige en Westerse mama - Canada te vertrekken?

Een overzicht:

1. - en dit zal ongetwijfeld heel ondankbaar klinken. Ik heb alles wat ik wil in België: fantastisch lieve ouders, een prachtig paard, lieve paardenvrienden en genoeg verstand om alles wat ik wil bereiken in het leven binnen handbereik te brengen. En dat is het nu net: ik weet niet meer wat ik wil met mijn leven. Of ik weet het wel, maar de uitvoering ervan zit wat vast. Tijd voor bezinning dus! Of om het in de woorden van schrijver Anatole France te zeggen: “Wandering re-establishes the original harmony which once existed between man and the universe.”

2. En hoe kan je beter bezinnen dan door je creatieve energie de vrije loop te laten? Het natuurschoon, de rust en stilte en mijn avontuurlijke belevenissen zullen me ongetwijfeld inspireren voor het schrijven van leuke blogs, het bijhouden van een reisdagboek en het oefenen van mijn fotografiekunsten.

3. Eerlijk is eerlijk: het feit dat ik het zo goed heb thuis heeft er natuurlijk ook voor gezorgd dat ik niet veel kaas heb gegeten van huishoudelijke taken. Het zal me bijgevolg goed doen om er een tijdje zelf voor te zorgen dat er iets eetbaar op de tafel komt en dat mijn kleren netjes gewassen – hopelijk in hun oorspronkelijke staat – en gestreken worden. Ik wil op mijn eigen benen staan.

4. “The World is a book, and those who do not travel read only a page” - St. Augustine. Ik heb in mijn leven nog niet veel pagina’s gelezen en snak ernaar wat meer van de wereld te zien. Ik wil mijn blik verruimen; nieuwe indrukken opdoen met al mijn zintuigen. Ik wil:

  • de koele berglucht opsnuiven;
  • prairielandschappen doorkruisen die zich uitstrekken tot ver voorbij de horizon;
  • genieten van “Alberta beef” en pannekoeken met maple syrup;
  • absolute stilte ervaren: ik wil mezelf kunnen horen denken, zonder het gedreun van voorbijrazende wagens op nabijgelegen snelwegen
  • me koesteren in de warme Osoyoose zon en gezeten op een paardenrug de zon zien ondergaan achter de heuvels.

Ik wil vrij zijn. Ik wil voelen dat ik leef.

Posted by Liesbeth1986 18:30 Archived in Belgium Tagged voorbereiding

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

"Je moet je huis verlaten om te weten wie je bent." (al hoeft het niet zo ver te zijn of zo lang). Het helpt wel om je talenten te ontwikkelen, verborgen eigenschappen te ontdekken, je minpunten te aanvaarden en je grenzen af te tasten. Veel succes en in september gaan we er samen van genieten!

by mama

Wow, spannend! Ik wens je een goeie reis toe, een prachtige belevenis, fijne ontmoetingen en niets dan "zon op je pad"! Geniet ervan, en laat ons maar wat mee genieten!

by Carine

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint