A Travellerspoint blog

Genieten van pittoreske bergstadjes...

overcast 15 °C
View Canada on Liesbeth1986's travel map.

De week begon in Revelstoke, een schattig stadje aan de voet van Mount Revelstoke National Park. Ik vond het moeilijk om weer in het ritme van het reizen te komen, had heimwee naar de ranch. Ik besloot het dus rustig aan te doen in dit stadje en struinde lekker rond in de souvenir- en boekenwinkels. ’S middags plofte ik neer in één van de gezellige cafétjes om mijn postkaarten te schrijven en te genieten van de mensen om me heen. In de namiddag wandelde ik de trail naar de Nels Nelsen ski jump in Mount Revelstoke National Park en bezocht ik het Railway Museum, dat de volledige geschiedenis van de spoorwegen in Canada beschrijft, met de nadruk op de Canadian Pacific Railway. In één van de grote, luchtige hallen met houten dakgebinte waren tevens enkele treinen te bewonderen. Het toerisme kende een explosieve groei met de komst van de CPR en de treinen waren dan ook uitgerust met buffet- en rookruimtes en slaapvertrekken van luxeueze privé-kamers tot loges met stapelbedden. In het hostel ontmoette ik 2 jonge mensen en hun begeleider. Die deden de omgeving per fiets: elke dag 150 km, hallo :-)! Tom Boonen kennen ze ook allemaal.

Na Revelstoke was het op naar Golden, tevens een bergstadje, dat bekend staat omwille van de raftmogelijkheden op zijn Kicking Horse River. Een medewerker van het hostel pikte me op aan het Greyhound station, wat me een flinke wandeling bespaarde. Het hostel zelf had alle comfort van thuis, compleet met tajines, mooie slaapkamers waar rustige kleuren werden afgewisseld met knalkleurtjes en die voorzien waren van geurstokjes, ruime badkamers met handdoeken in dezelfde kleuren als de kamers en een enorm grote leefruimte met ontelbare comfortabele sofa’s en leuke reismagazines op de tafeltjes. De eerste avond vergezelde ik een vriend van het huis als chauffeur voor zijn paraglide-jump. Bonus: een prachtig uitzicht vanaf Mount Seven over Golden en omgeving. Echt super cool :-)! Te voet was ik in Revelstoke namelijk niet ver gekomen en was ik een beetje op mijn honger blijven zitten m.b.t. uitzicht. Na van het uitzicht genoten te hebben, zijn die 2 met hun paraglide ding van den berg gesprongen en kon ik de auto naar beneden rijden. Super steil, maar veel minder eng dan het leek en nu heb ik tenminste nog eens met de auto gereden.

DSCN4840.jpg
90_DSCN4838.jpg
DSCN4887.jpg

De dag erna heb ik het Wolf Centre bezocht, dat mensen bewust maakt van de levenswijze van wolven. Het centrum heeft denk ik een tiental wolven en een heel aantal enthousiaste medewerkers. Om de zoveel tijd werd er een drie kwartier durend infopraatje gehouden, dat echt alle vragen die je ook maar kan hebben over wolven beantwoordde. De trip ernaartoe was een beetje een uitdaging, aangezien er slechts één bus per dag heen en één bus per dag terug gaat. De eerste bus had ik gemist, dus ik besloot op aanraden van de eigenaar van het hostel maar te liften. Hij raadde me aan te liften vanaf het VC, ongeveer 2 km verwijderd van het hostel. Appeltje eitje dacht ik. Nou, niet dus. Ongeveer 1,5 kilometer ging berop, op het fietspad naast de Trans-Canada. Pff, moordend. Na ongeveer 10 keer te hebben moeten stoppen, kwam ik dan eindelijk aan aan het VC. Met mijn kaart in de hand begon ik in de richting van het centrum, dat nog zo een 15 km verderop lag te lopen. De eigenaar had me verteld dat één van de medewerkers een paar dagen ervoor direct een lift had gevonden. Nou, ik had duidelijk wat minder geluk: alle auto’s sloegen af naar één van de woonwijken. Uiteindelijk stopte er een jonge kerel, die me een lift kon geven voor zo een 5 kilometer. Aangezien er zo weinig auto’s voorbijkwamen, besloot ik het er maar op te wagen. Na 5 kilometer nam ik afscheid en begon ik opnieuw te wandelen. En nu kwamen er helemaal geen auto’s meer voorbij! Nou ja ze kwamen wel voorbij, maar iedereen ging in de tegenovergestelde richting, wat logisch is, aangezien het nog ochtend was en iedereen op weg was naar het werk. Na zo een 5 kilometer gestapt te hebben, begon het toch een beetje eng te worden: ik was echt de enige levende ziel die er te bespeuren viel, maar het zonnetje scheen en de beren bleven braaf in het bos. Gelukkig dook er dan een vriendelijke man op, die me een lift gaf en me netjes aan de ingang van het centrum afzette. Het centrum is een beetje een rommeltje, maar je merkt dat het met hard en ziel gerund wordt. Naast de infoborden die rond de kooien van de wolven stonden, werd er ook een zeer complete uitleg gegeven. Voor de terugreis besloot ik het er maar niet op te wangen en plofte ik me neer langs de kant van de weg om te wachten op de community bus. De bus zou er immers pas zijn binnen anderhalf uur, dus ik hield me bezig met het aanschouwen van het prachtige uitzicht - 360 graden bergen om je heen - en met het bekijken van de bewoners en schoolkinderen die stilletjes aan thuiskwamen.

DSCN4849.jpg
large_DSCN4862.jpg
DSCN4866.jpg

In Golden kon ik de dag erna meerijden met 2 Portugese kerels, dus geen bus moeten betalen en enorm veel kunnen zien onderweg. We zijn gestopt aan de Wapta Falls en hebben dan ongeveer een uur ernaartoe gehiked, dan naar Emerald Lake (heel mooi) en daar ook weer rond het meer gewandeld. Pitstop om een plaatje te schieten in Lake Louise. En dan de dag afgesloten met een wandeling naar de lower falls van Johnston Canyon. Super mooie wandeling. Een kolkende stroom door een prachtige canyon en met wanden begroeid met groen-gele mossen. Je kan je er de kaboutertjes en elfjes zo op voorstellen. Ondertussen was het al laat en begon het te regenen, dus heb ik de mannen getrakteerd op ne warme chocomelk, da was het minste da ik kon doen, want van bijbetalen voor naft wouden ze ni weten. Op de terugweg op de Bow Valley Parkway van Lake Louise naar Banff zagen we een hele rij auto’s aan de kant staan, met hun knipperlichten aan. Eerst dachtenwe dat er een ongeluk gebeurd was of zo, maar dan zagen we een grizzly rondkuieren in de gracht op 2 meter van de auto’s! We zaten in een bear jam! Was echt een line-up van 10 auto's of zo! En als we verder reden, 5 min later stond er terug een auto aan de kant, die ook net een beer had gezien aan de kant van de weg. Dus we hadden er bijna 2 gezien :-)! ’S avonds checkten we moe maar voldaan in in het HI Alpine Centre hostel, dat prachtig gelegen is op een kwartiertje wandelen van Banff downtown.

Wapta Falls
DSCN4930_.jpg

Emerald Lake
DSCN4951_.jpg
DSCN4943_.jpg

Lake Louise
large_DSCN4956_.jpg
DSCN4959.jpg

Johnston Canyon
90_DSCN4998.jpg
90_DSCN5005.jpg

Grizzly
DSCN4990.jpg
DSCN4989.jpg
DSCN4986.jpg
DSCN4974.jpg

Vandaag heb ik het Banff Parks Museum bezocht (met de opgezette dieren). Was wel interessant hoor om al die dieren eens op ware grootte te kunnen zien! En daarna ook het Buffalo Nations Museum bezocht: dat gaat over de indianen in Noord-Amerika. In de namiddag wat geshopt. Banff is heel erg leuk: leuk stadje met mooie gebouwen en omgeven door bergen (net zoals Revelstoke en Golden). Als ik nu uit het raam kijk, kijk ik uit op besneeuwde toppen. Je zit hier echt in het National Park, dus dat is leuk. Alle toeristen zijn trouwens echt op gang: ni te doen. Overal zie je campers en rv's en de straten zijn gevuld met mensen in felgekleurde outdoor jassen. Zondag bezocht ik het Whyte Museum, gesticht door de mensen die Banff op de kaart gezet hebben. Het museum laat zien hoe de natuur in en rond Banff schilders inspireert, hoe men de natuur probeert te beheren en hoe Banff ontstond. Zeer interessant.

Posted by Liesbeth1986 19:59 Archived in Canada Tagged golden banff revelstoke

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint